Store besparelser
Hurtig levering
Gemte
Log ind
0
Kurv
Kurv
Det medierende samarbejde
- Ordentlighed, dannelse og langsom tid i skolen
Dansk Hæftet
Det medierende samarbejde
- Ordentlighed, dannelse og langsom tid i skolen
Dansk Hæftet

311 kr
Forudbestilling
Sikker betaling
Udkommer 01-11-2025

Om denne bog
I arbejdet med børn og unges læring og trivsel kommer man som lærer naturligt i kontakt med mange forskellige behov, ønsker og interesser. Skoleverdenen er et univers, hvor mange mennesker omgås hinanden med samme overordnede målsætning om at danne og uddanne børn til at kunne færdes og leve i et demokratisk samfund. Skolen handler om samarbejde på mange planer, herunder mellem mange forskellige aldersgrupper, roller, fagligheder og eksterne samarbejdspartnere. Skolen er med andre ord den store scene for samarbejde i bredden og i dybden.

Med denne bog vil Stine Clasen og Christina Hostrup overføre den klassiske mediation til den pædagogiske verden. Den klassiske mediation er den velbeskrevne og forskningsbaserede tilgang til at arbejde med konflikter mellem to eller flere parter. Vi oplever et stigende konfliktniveau – ikke kun i skolesammenhæng men i samfundet generelt – og vi er mere individorienterede end nogensinde. Eget behov er for mange i centrum, hvilket medfører, at fællesskabet og modet til at indgå i et fællesskab er under pres – vel vidende, at skolen er vores største samfundsmæssige fællesskab.

Værdierne, rammen, rollerne og processen i den klassiske mediation kan overføres til samarbejdet generelt i skolen. Og konflikter kan og skal ikke undgås. Vi må lære, hvordan vi kan tale om konflikter, og om hvordan vi kan hjælpe hinanden med at være så trygge ved interessemodsætninger og forskellige behov, så vi kan finde løsninger, som er respektfulde for både den enkelte og for fællesskabet.
Product detaljer
Sprog:
Dansk
Sider:
0
ISBN-13:
9788775911936
Indbinding:
Hæftet
Udgave:
1
ISBN-10:
8775911930
Udg. Dato:
1 nov 2025
Længde:
0mm
Bredde:
0mm
Højde:
0mm
Forlag:
Klim
Oplagsdato:
1 nov 2025
Kategori sammenhænge