Store besparelser
Hurtig levering
Gemte
Log ind
0
Kurv
Kurv
Al den snak om læring
- arven fra Piaget og Vygotsky i socio-eksistentiel belysning
Dansk Hæftet
Al den snak om læring
- arven fra Piaget og Vygotsky i socio-eksistentiel belysning
Dansk Hæftet

301 kr
Tilføj til kurv
Sikker betaling
4 - 5 hverdage

Om denne bog
To positioner har præget læringsdebatten de senest år: 
  1. Læring skal redde os danskere i den globale konkurrence!
  2. Læring bør ikke måles og vejes! 
Det er endt i mudderkastning, fordomme og sniksnak. Men læringsdebatten bør ikke handle om at diskutere og kritisere, men om at bidrage til, hvordan man kan forstå selve kernen i al uddannelse: relationen mellem den under­visende lærer og den lærende elev.

SDU-forsker Steen Beck mener, at vi bør finde seriøse og undersøgende måder at diskutere på. I Al den snak om læring har han derfor genlæst den klassiske læringsteori fra Vygot­sky og Piaget, som han krydser med de moderne positioner fra bl.a. Hattie og Biesta. Det åbner for en helt ny position: det socio-eksistentielle per­spektiv.  

Denne tredje vej fokuserer på læringens sociale og kulturelle kontekst, det enkelte menneske, der lærer, samt på en vedvarende interesse for frihed og styring i under­visningen. Det baner vej uden om den fastlåste debat og viser hen til et perspektiv, hvor der er plads til selve læringen. 

Bogen henvender sig til alle, der underviser i den danske grundskole og på ungdoms­uddannelserne, samt alle, der forsker i eller tager beslutninger på området.

Steen Beck er mag.art. i litteraturvidenskab samt ph.d. og lektor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. Han forsker i lærings- og undervisnings­teori, didaktik og elevers læreprocesser. Han har skrevet en lang række bøger.








Product detaljer
Sprog:
Dansk
Sider:
238
ISBN-13:
9788771188042
Indbinding:
Hæftet
Udgave:
1
ISBN-10:
8771188045
Kategori:
Udg. Dato:
30 sep 2017
Længde:
20mm
Bredde:
200mm
Højde:
320mm
Forlag:
Frydenlund
Oplagsdato:
25 apr 2019
Forfatter(e):
Products purchased together
Alternatives - PIE
Kategori sammenhænge